10 simpele tips voor zelfmotivatie

Meer zelfmotivatie nodig? Hieronder 10 simpele tips voor zelfmotivatie. Voor internetondernemers is zelfmotivatie erg belangrijk. Maar hoe doe je dat, jezelf motiveren? En waarom zou je? Omdat niemand anders dit voor jou doet. Werknemers kunnen bijvoorbeeld op hun baas of collega’s terugvallen, als zelfstandig ondernemer kan dat niet.

tips-om-jezelf-te-motiveren

Om jezelf nog meer te motiveren staan hier onder 10 handige motivatie tips.

1. Comfortzone verlaten
Het is verleidelijk te doen wat je altijd doet en waar je goed in bent, maar je hebt waarschijnlijk meerdere talenten en daar kom je pas achter als je je comfortzone verlaat. Speel niet op safe en daag jezelf uit.

2. Fouten maken mag
Wees niet bang om fouten te maken en beschouw het niet als falen. Je leert er alleen maar van. Een wat delicate uitdrukking luidt: wie niet uitvaart ontdekt nooit nieuwe werelden. Maar zo is het wel.

3. Start klein, denk groot
Je kunt tientallen redenen verzinnen waarom iets niet lukt, maar dat weerhoudt je ervan eraan te beginnen. Ook al is de kans klein dat het een succes wordt, de kans is er wel. Geloof in eigen kunnen en laat je niet weerhouden door valse bescheidenheid, pessimisme of angst.

4. Plezier in je werk
Met een knip in je vingers ben je niet ineens blij en gelukkig, maar streef er wel naar dingen te doen die je energie geven. Laat je niet meeslepen door negativiteit, geklaag en geroddel maar sta positief in het leven en heb lol. Dan straal je dit uit en volgt de motivatie vanzelf.

5. Investeer minstens een uur per dag in jezelf
Wil je groeien? Investeer dan in jezelf. Dit kan vakinhoudelijk zijn, maar ook het lezen van een goed boek, het luisteren naar mooie muziek of het maken van een wandeling. Het werkt inspirerend en motiverend.

6. Maak af waaraan je begint
Het is plezierig om plannetjes te maken, maar realiseer ze ook. Onafgeronde taken geven een onbevredigd gevoel en zeuren rond in uw hoofd. Maak er een gewoonte van pas aan iets nieuws te beginnen zodra je een taak voltooid hebt. Het helpt als je vooraf doelen op papier zet en deze uitprint en aan de muur hangt.

7. Leef in het nu
Je kunt terugkijken en toekomstplannen maken, maar je leeft op dit moment. Bedenk waar je staat en waar je heen wilt en breng dit doel elke dag bewust een stapje dichterbij.

8. Lach elke dag
Lachen is niet alleen plezierig, maar ook nog eens gezond en het verlaagt de stress. In een stressvrije omgeving ben je gemotiveerder en het kost je minder moeite om zaken op te pakken.

9. Hou vol
Geef niet op als het eens tegen zit en ga niet in een hoekje zitten sippen. Succes komt nou eenmaal zelden aangewaaid. Zit het eens tegen, realiseer dan waar je het voor doet en de voldoening is des te groter als het uiteindelijk wel lukt.

10. Durf te dromen
Sommige plannen en dromen lijken zo onrealistisch dat je ze op voorhanmd wegwuift. Hou liever alle opties open en kijk naar de mogelijkheden. Ook als iedereen je voor gek verklaart, want in het ergste geval mislukt het, maar heb je het wel geprobeerd. Om Sir Winston Churchill te citeren: “Success is going from failure to failure without loss of enthusiasm.”

Bedankt voor het lezen en hopelijk heb je er wat inspiratie door gekregen, succes!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “10 simpele tips voor zelfmotivatie”

 1. Coen Olde Bijvank avatar
  Coen Olde Bijvank

  Hallo Stefan, gaat prima. Op moment bezig met een nieuw offline/online marketing project 🙂

  Hoe is het verder met jouw business?

 2. Stefan avatar
  Stefan

  hey coen,

  hoe gaat het tegenwoordig met je online businesses?

  gr stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *