Top 5 Tips voor het Starten van een (Online) Onderneming

Eigen Online Onderneming startenAls je een eigen onderneming wilt starten moet je op een aantal punten letten. Hieronder deel ik 5 belangrijke tips met je voor het starten van een (online) onderneming. Voordat ik dat doe wil ik je eerst een tip met een Gouden Randje geven. Ik ga ‘m niet helemaal uitschrijven omdat deze tip zich heel goed met 1 woord laat beschrijven: netwerken.

1. Een ondernemingsplan schrijven
2. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel
3. Zakelijke rekening openen bij de bank
4. Klanten werven en behouden voor je onderneming
5. Gratis een eigen website maken met WordPress

1. Een ondernemingsplan schrijven

Als je zeker weet dat je een onderneming wilt starten is het verstandig om een ondernemingsplan uit te schrijven. Op die manier leg je voor jezelf vast waar je met je onderneming naar toe wilt en hoe je dat gaat aanpakken. Andere vragen die je daarin beantwoordt zijn onder meer: wie zijn ervoor nodig? Is er budget nodig? Waar ga jij je vestigen? De Kamer van Koophandel heeft een stappenplan daarvoor ontwikkeld dat je hier kunt bekijken.

2. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KVK)

KVKOok als je een online onderneming wilt starten, is het verplicht je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Daar laat je je inschrijven in in het Handelsregister. Dit is de basis van alle ondernemingen in Nederland. Als je een eenmanszaak, VOF, CV of maatschap start, dan kun je persoonlijk inschrijven bij een kantoor van de Kamer van Koophandel. Als jij een rechtspersoon start (BV, Stichting etc.), dan zal de inschrijving door een notaris moeten worden geregeld.

Na inschrijving krijg je een uittreksel, waarmee je een aantal zaken voor je onderneming kunt gaan regelen. Een abonnement voor je mobiele telefoon bijvoorbeeld.

3. Zakelijke rekening openen bij de bank

Ben je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan kun je een zakelijk rekening openen. Dit is noodzakelijk en ook aan te raden om zo je administratieve bezigheden, zoals facturen, inkomsten, uitgaven allemaal netjes gescheiden te houden van je privé-rekening. Op die manier creëer je voor je zelf veel duidelijkheid.

4. Klanten werven en behouden voor je onderneming

Klanten wervenAls een bedrijf hebt is het natuurlijk van belang dat je een klantenbestand opbouwt, uitbreidt en dat je deze klanten ook behoudt. Dit kun je doen door een blog bij te houden op je website waarbij je zoekmachine optimalisatie toepast, zodat je gevonden wordt via zoekmachines. Je kunt Social Media inzetten om klanten te werven, door bijvoorbeeld gebruik te maken van YouTube, Facebook en Twitter. Ook kun je offline gaan flyeren of advertenties plaatsen in krantjes of bladen. Er zijn veel manieren om duidelijk te maken dat je als ondernemer bestaat en dat mensen bij je terecht kunnen.

Bekijk mijn filmpjes op YouTube als inspiratie

5. Gratis een eigen website maken met WordPress

Tegenwoordig kun je als onderneming niet meer zonder eigen website. Een website kun je gratis zelf maken. Bekijk de cursus “Gratis Website maken met WordPress“. Ook kun je een website laten maken. Afhankelijk van wie dat voor je doet ben je een bedrag kwijt dat ligt tussen een paar 100,- en een paar 1000,- euro. Dat is helemaal afhankelijk van wat je wilt gaan doen en welke functies jij vindt dat je website nodig heeft.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Top 5 Tips voor het Starten van een (Online) Onderneming”

  1. Vincent Rondwijk avatar
    Vincent Rondwijk

    Een duidelijk ondernemingsplan en financieel plan blijven belangrijk voor een goede start van je bedrijf. Daarnaast is het ook verstandig om je notaris te betrekken voor adviezen. Zeker wanneer je nog niet weet welke rechtsvorm het meest interessant is voor jouw bedrijf.

  2. Lauren de Bruijn avatar
    Lauren de Bruijn

    Zeer nuttige tips! Ik wilde altijd een ondernemer worden en nu lijkt het erop dat ik eindelijk kan! Ik ga volledig akkoord dat een goed doordacht plan essentieel is omdat zonder het je geen idee hebt wat je moet doen als alles bekends al geregeld is. Nu ben ik op zoek naar een goede notaris om over alle juridische aspecten te zorgen en dan ga ik verder met mijn eigen site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *