Verzin een goede Link Bait + 6 Tips

LinkbaitWat is een linkbait? Een Link Bait is een stuk content (foto, video, infographic etc) dat je maakt om veel links aan te trekken. Hoe maak je nou zo’n Link Bait?

1. Verzin een aansprekend onderwerp

De grootste uitdaging bij het creëren van een goede linkbait is het vinden van een geschikt onderwerp. Onderzoek daarom eerst wat jouw doelgroep aanspreekt en bezig houdt, bijvoorbeeld op nieuwssites en forums..

2. Verzin een ijzersterke titel

Link Baits verpreiden zich vaak via Social Media en dan is een sterke titel essentieel. Naar verluidt bepaalt 70% van de lezers aan de hand van de titel of ze geïnteresseerd is.

3. Wat schiet de lezer ermee op?

Waarom zouden de lezers de link bait delen? Wat schieten zij ermee op? Is het grappig? Nuttig? Informatief? Controversieel? Of iets anders? Denk daarover na.

4. Maak delen zo eenvoudig mogelijk

Zorg ervoor dat je de content zo makkelijk mogelijk kunt delen. Denk bijvoorbeeld aan Social Media knoppen met de duidelijke call-to-action: Klik hier en deel dit met jouw vrienden.

5. Leef je creatief uit

Heel veel Link Baits zijn bekend, dus leef je creatief uit en verzin wat nieuws. Teken voor de lol een cartoon of maak een grappig filmpje met je iPhone. De eenvoudigste ideeën zijn vaak het succesvolst.

6. Geef de Link Bait een duwtje in de rug

Een goede link bait krijgt een sneeuwbaleffect. Je kunt het balletje echter wel een zetje geven, dus breng je link bait subtiel onder de aandacht via social media, forums en websites als nujij.nl.

Voorbeelden van succesvolle Linkbaits

  • Wat doe je zoal in Parijs?
  • 100 Excellent Free WordPress Themes
  • De 30 mooiste trouwtaarten ter wereld
  • Dit zijn de allerlelijkste kerststallen… ooit
  • 10 fantastische boomtunnels

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *