Wat is Affiliate Marketing en hoe verdien je er geld mee op internet?

Tekst en uitleg over het populaire verdienmodel Affiliate Marketing. Wat is het en hoe kun je er geld mee verdienen op internet. Affiliate marketing is een samenwerking tussen 3 verschillende partijen. Waarbij partij 1 (de affiliate) de andere partij 2 (de adverteerder) promoot op basis van een commissie per verkoop. Tussen partij 1 en 2 zit nog een 3de partij en dat is het affiliate netwerk, bijvoorbeeld Daisycon, PayPro of Zanox. Dit is de bemiddelaar tussen adverteerder en publisher.

online verdienmodel affiliate marketing

Voorbeeld van Affiliate Marketing

Wim verkoopt bijvoorbeeld een WordPress cursus op het internet voor 37 euro. Miep promoot deze WordPress cursus van Wim op het internet via haar eigen website of via social media.

Telkens als Miep een verkoop realiseert via social media of haar website ontvangt zij 20 euro van de 37 euro opbrengsten. Wim houd zelf 17 euro hier aan over. Hier moeten nog wel de kosten af voor het affiliate netwerk etc..

Deze vorm van marketing bestaat al een lange tijd maar wordt steeds populairder op het internet. Omdat de verkopen van de affiliates (in dit geval Miep) via het affiliate netwerk automatisch worden bijgehouden en de opbrengsten automatisch worden verdeeld.

Transparante samenwerking

Win Win Affiliate MarketingWim die de WordPress cursus verkoopt heeft het voordeel dat er meer verkopen worden gerealiseerd door Miep en andere affiliates. Maar Miep heeft ook voordeel want zij hoeft geen product, business of klantenservice te hebben. Op deze manier kan zij toch mooi online geld verdienen op internet met behulp van Affiliate Marketing.

Misschien is het je opgevallen dat Wim in dit voorbeeld meer dan 50% (wat overigens heel normaal is) commissie uitbetaald aan zijn affiliates. Het lijkt raar maar dat is het niet, Wim wil graag dat zijn product veel verkocht wordt en op deze manier stimuleert hij de mensen die voor hem aan werk zijn, de affiliate.

En vergeet niet dat Wim wellicht een klant voor lange termijn erbij heeft, hij kan bijvoorbeeld over 2 maand nog upsell sturen. En over een jaar of wat een WordPress Cursus 2 aanbieden. Ik noem natuurlijk zo maar een voorbeeld, maar ik neem aan dat je snapt wat ik bedoel.

Nu heb je na het lezen van dit artikel over ‘wat is en betekent affiliate marketing’ waarschijnlijk weer wat geleerd. Mocht je wellicht nog vragen hebben stel deze dan door middel van een reactie achterlaten, deze zal ik dan zo snel mogelijk beantwoorden.

Affiliate marketing tips

Ben je al begonnen met het promoten van producten? Dan raad ik je ook zeker aan het volgende artikel ‘Top 13 Affiliate Marketing tips voor beginners en gevorderden’ te gaan lezen en doe daar je voordeel ermee.

Affiliate training volgen?
Online training of cursus volgen geld verdienen met affiliate marketing? Dan raad ik je zeker aan om het artikel over Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard eens te lezen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *