Categorieën
Blog

Wat is Leadgeneration en hoe werkt Lead Generation?

Uitlet over Lead generatieLead Generation of ook wel Lead Generatie genoemd is het verzamelen van gegevens van potentiële klanten via het internet. Het uiteindelijke doel is natuurlijk het verkopen van een product of dienst.

Een lead (ik of jij) toont dus interesse in een product of dienst. Voor Leadgeneration geeft de bezoeker zelf toestemming, door bijvoorbeeld zijn naam en of e-mail adres in te vullen om zo benaderd te kunnen worden. Het is net even anders dan Affiliate Marketing.

Vaak gebeurd dit via een salespage of nog mooier gezegt landingspagina’s. Dit zijn webpagina’s speciaal gemaakt voor meestal één specifiek product of dienst. Hieronder een mooi voorbeeld van een zo’n lead pagina.

Voorbeeld van een Lead Generation pagina


Wat is Leadgeneration en hoe werkt het?

Als je een online publisher bent, dus een promoter voor bedrijven. Moet je bij Lead Generation ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk potentiële bezoekers naar deze pagina stuurt in de hoop dat hij of zij zicht inschrijft voor een product of dienst.

Je kunt dit bijvoorbeeld doen door een geoptimaliseerd SEO blog te starten en hier op te gaan bloggen over een bepaald product of dienst waarvoor je leads kan genereren.

Een ander optie is dat jezelf een soort van landingspagina maakt. Zorg er dan wel voor dat je ook hier zoekmachine optimalisatie toepast. Ook zou je eventueel nog aan linkbuilding (het plaatsen van linkjes op gerelateerde websites) kunnen werken.

Bekijk hier zo’n salespage of lead pagina http://www.yellowactiveburn.com (sliminkomen url) dit is puur een voorbeeld.

Het ziet er simpel uit, maar naar mijn mening moet dat ook.. je wilt natuurlijk dat de bezoeker op de banner of link klikt en naar die mooie goed uitziende landingspagina gaat. En dat hij of zij zich inschrijft of het product koopt.

Lukt dit? Dan krijg je van de adverteerder een lead vergoeding een soort van commissie net zoals bij Affiliate Marketing.

Door Coen Olde Bijvank

Ik help mensen met geld verdienen op internet. Op Slim Inkomen.nl laat ik mijn eigen casestudies waarmee ik dagelijks geld verdien op internet. Ook deel ik regelmatig waardevolle tips, tools en technieken. Check hier mijn top 3 beste manieren van online geld verdienen waarin ik je stap voor stap uitleg hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

6 reacties op “Wat is Leadgeneration en hoe werkt Lead Generation?”

Het vinden van adverteerders is nog niet zo eenvoudig, want je kunt niet zien wie template beschikbaar heeft.
En waar staan die templates in het overzicht eigenlijk.

Ik hoop dat je kunt helpen Coen (en met mij anderen).

Ha René! Het lijkt ingewikkelder dan het daadwerkelijk is.. als je stap 4 en 5 doorloopt krijg je allemaal bedrijven die Lead Campagnes aanbieden.

Je klikt op een bedrijf waarvoor je lead campagne wilt gaan promoten, dan staat er rechts op de pagina die je opent ‘materiaal’ daar klik je op het bovenste kopje van ‘ (bedrijfsnaam) materiaal ‘ op ‘klik hier voor code’ en dan krijg je de volgende code opties: URL | HTML | PHP | ASP | Javascript | Perl.

Als je dan bijvoorbeeld de URL van het bedrijf opent, zul je op de lead pagina komen.

Leuk concept. Idd, waar kan je zulke mooie templates vinden en nog belangrijker, waar vind je dit soort lead generation programma’s? Je kunt natuurlijk ook deals sluiten met bedrijven, neem ik aan? Dit is wel een goed verdienmodel. Ik zal het op het forum plaatsen.

Hoi James! Zie het antwoord op de vraag van Gerrit, leuk dat je dit op het forum wilt plaatsen! En inderdaad je kunt ook deals sluiten 1 op 1.

Hoi Gerrit,

Deze kun je vinden bij het Daisycon advertentienetwerk.

Stap 1: Meld je eerste aan bij Daisycon. (Klik hier om je aan te melden)
Stap 2: Ga dan in het linkermenu naar campagnes.
Stap 3: Klik dan op overzicht
Stap 4: Selecteer dan bij het kopje extra ‘Lead campagnes’
Stap 5: Klik vervolgens op ‘filter’
Stap 6: Zoek nu de campagne ‘Yellow Burn Active’ of kies een andere lead campagne.

Ik hoop dat het zo gaat lukken, zo niet, dan kun je natuurlijk altijd weer even vragen d.m.v. reactie of via contact. Mensen helpen doe ik graag! Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.