Wat moet je doen met Twitter?

Wat moet je met TwitterTwitter, wat moet je ermee? Wat kun je ermee bereiken? En hoe krijg je via Twitter bezoekers op jouw website? Dit zijn handige tips.

Omschrijf wat je wil bereiken met Twitter

Aanwezig zijn op Twitter kan om allerlei redenen interessant zijn: het is een kanaal om in contact te komen met gelijkgezinde mensen en organisaties, je kunt je profileren als expert en mensen naar je website leiden.

Voordat je begint met Twitter is het slim de vraag te stellen: Waarom zit ik op Twitter? Het antwoord op deze vraag is voor iedereen verschillend; het kan iets zijn uit het bovenstaande lijstje, of een combinatie daarvan, of nog iets anders.

Volgen en gevolgd worden met Twitter

Begin je netwerk op te bouwen door mensen en organisaties te volgen die je al kent en vertrouwt, kijk wie zij volgen en door wie ze gevolgd worden. Kies er de profielen uit die voor jou interessant zijn, en volg ze op jouw beurt.

Maak vervolgens een zoekfilter op de trefwoorden die voor jouw organisatie relevant zijn. Sla deze zoekopdracht op bekijk ze regelmatig. Je kunt ook op Twitter.com zoeken naar tweets met daarin voor jou relevante woorden. De Twitteraars kun je nu volgen.

Hou er rekening mee dat Twitter niet hetzelfde werkt als Facebook. Vaak hebben de mensen die je op Twitter volgen, een specifiek profiel: het zijn vaker collega’s van andere organisaties, opiniemakers en experts op een bepaald vakgebied. Op je Facebookpagina bereik je vooral je eigen vrienden en kennissen. Besproken worden op Twitter heeft daarom vaak een grotere impact.

Twitter conversatie, geen reclame

Twitter TipsTwitter is richt zich primair op de conversatie tussen mensen en elke conversatie begint met luisteren. Bekijk daarom de profielen van mensen, lees hun tweets, bekijk de conversaties die ze voeren. Retweet interessante berichten of geef commentaar. Ga in gesprek.

Ook al wordt het vaak zo gebruikt, Twitter is geen goed kanaal om alleen maar reclame te maken voor jezelf en je eigen aanbod. Twitter is eerder een stamkroeg dan een verkoopsbijeenkomst. Tweet daarom over zaken die interessant zijn voor je publiek interessant en vermijd verkoopspraatjes.

Twitter optimalisatie Tips

De beste manier om volgers te krijgen is het aanbieden van inhoud met een toegevoegde waarde: links naar interessante bronnen, je eigen commentaar bij de actualiteit, foto’s, korte nieuwtjes over je lopende activiteiten, vragen… Dingen die een authentieke conversatie met je publiek kunnen bevorderen.

  • Gebruik Hootsuite of Tweetdeck om specifieke conversaties via trefwoorden of hashtags te volgen.
  • Zorg voor een duidelijk profiel. Niet iedere twitteraar die langskomt, weet wie je bent en wat je doet.
  • Reageer op privéberichten met doorverwijzingen naar je website of Facebookpagina.
  • Bedank mensen die jouw berichten retweeten
  • Vermijd het gebruik van automatische publicatie van je Facebookberichten op Twitter, en omgekeerd. Zo bevorder je geen interactie, maar eenrichtingsverkeer.
  • Zorg in je andere media (website, mailhandtekening, drukwerk) voor een duidelijke link naar je Twitteraccount.

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *