Categorieƫn
Handleidingen WordPress

Automatisch WordPress installeren: Installatron Script Installer

WordPress installeren moeilijk? Nee hoor, ook jij kunt het. Ik leg in de onderstaande video tutorial uit hoe ook jij automatisch in het Nederlands een website kunt installeren met de handige software van Installatron Script Installer. Kind kan de was doen zullen we dan maar zeggen šŸ™‚

WordPress automatisch installeren

: Installatron Script Installer

Geloof mij, je hoeft echt geen programmeur of designer te zijn om een website te kunnen bouwen. Want als ik het kan, kun jij het ook. Met deze installatron script installer software kun je met een druk op de knop WordPress automatisch in het Nederlands installeren.

Domeinnaam en Hosting

Let op! Als je een zelf een WordPress website wilt gaan maken, dan dien je zelf wel een domeinnaam en hosting te hebben afgesloten. Een domeinnaam, ook wel een url genoemd is het adres van jouw site. In mijn geval is dat Sliminkomen.nl. Hosting heb je nodig om de website te kunnen installeren en wordt gebruikt om plaatjes, video’s, teksten en andere content op te kunnen slaan.

Video tutorial

Bekijk de onderstaande video tutorial waarin ik stap voor stap uitleg hoe je een mooie WordPress website zelf kunt maken. Tip als je het niet zo snel kunt volgen.. dan kun je video ook even terugspoelen of op pauze zetten. Het beste is nog dat je de stappen die je moet uitvoeren, even handmatig op papier schrijft.

GeĆÆnstalleerd?

Is het installeren van WordPress gelukt met deze video handleiding ‘WordPress maken met installatron script installer’? Er kan bijna niks fout gaan.. maar lukt het toch om Ć©Ć©n of andere reden niet? Geen paniek! Laat een reactie achter op dit artikel en omschrijf goed wat er precies niet lukt of waar het fout gaat.

Algemene informatie

Wikipedia beschrijft het meest gebruikte content management systeem als volgt:
WordPress is een gratis en vrije weblog software, die onder de voorwaarden van de GNU General Public License (GPL) wordt gepubliceerd onder streng toezicht. WordPress is ooit als eerste ontwikkeld en uitgebracht door Matthew Mullenweg, maar wordt tegenwoordig flink ondersteund door duizenden techneuten en ontwikkelaars. WordPress is het meest-gebruikte content management systeem van de gehele wereld en wordt dagelijks gebruikt door miljoenen mensen.

Door Coen Olde Bijvank

Ik help mensen met geld verdienen op internet. Op Slim Inkomen.nl laat ik mijn eigen casestudies waarmee ik dagelijks geld verdien op internet. Ook deel ik regelmatig waardevolle tips, tools en technieken. Check hier mijn top 3 beste manieren van online geld verdienen waarin ik je stap voor stap uitleg hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

6 reacties op “Automatisch WordPress installeren: Installatron Script Installer”

Kan je mij vertellen hoe ik mijn Engelse versie WordPress kan omzetten in de Nederlandse versie?
Ik ben al naar http://nl.wordpress.org/ gegaan en heb de zip al gedownload, maar ik weet nu niet hoe ik verder moet, ben bang dat ik mijn gegevens op mijn huidige WP delete..

Kan je me helpen?

Groetjes Mirjam

Hallo Mirjam, mijn advies is gebruik het Genesis Framework van StudioPress deze heeft een plugin “Genesis Translate” en die zet alles automatisch om in het Nederlands.

Andere optie: de Engelse versie zou je moeten overschrijven met de Nederlandse versie. Als je dit eenmaal hebt gedaan, moet je in het wp-config.php bestand, welke zich in de root van je WordPress installatie bevindt, zou je dit moeten aanpassen:

Zoek de volgende code op in je wp-config.php:
define (‘WPLANG’, ”);
en verander dit naar
define (‘WPLANG’, ‘nl_NL’);

En klik daarna op opslaan, nu zou de Engelse WordPress in het Nederlands moeten staan.

Hoi Petra, geen dank! Ik zie ook dat het gelukt is.. top! En als je nog vragen hebt of ergens niet uit komt, stel ze gerust.

Hoi Monique, bedankt voor je compliment! Ik hoop ook dat ik nog veel mensen hiermee mag gaan helpen, dat is natuurlijk mij insteek.

Coen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.