Categorie├źn
Social Media

Youtube en Twitter koppelen aan je Facebook Fanpagina

Je ziet het steeds vaker, mensen die YouTube, Twitter of een ander Social Media tab aan hun Facebook Fanpagina koppelen. Hoe zij dat doen ga ik je in dit artikel vertellen.

Stap 1

Als eerste zorg dat je ben ingelogd op je Facebook account en ga naar de Fanpagina waar jij de tab(s) wil koppelen. Vervolgens gaan we naar involver.com en klikken we rechtsboven in op apps. Er verschijnen verschillende apps om te installeren, in dit artikel kies ik voor de Twitter App.

Stap 2

Tweets koppelen aan Facebook Klik nu op free install, je wordt door verwezen naar Facebook en er wordt gevraagd of je toestemming wil geven om je Tweets te koppelen aan je Facebook Fanpagina. Klik op ‘Tweets to Pages toevoegen’. Je krijgt nu nog een paar keer de vraag voor diverse toestemmingen te verlenen, jij bepaalt helemaal zelf wat je wilt.

Stap 3

Bedrijfsnaam en TelefoonnummerAls je door hebt geklikt kom je op de pagina waar je jouw bedrijfsnaam en telefoonnummer moet invullen. Bij bedrijfsnaam kun je gewoon de naam van je fanpagina invullen of als je een bedrijf hebt vul je de naam van je bedrijf in en klik nu op save changes.

Stap 4

Nu kom je bij de instellingen van Tweets to Pages. Vul hier je accountnaam in die je graag wilt koppelen, hoe veel tweets er op de Facebook Wall moeten verschijnen, of dit automatisch moet gebeuren en hoe vaak je per dag dit wil refreshen. Je kunt maximaal vijf keer per dag updaten. Als je het allemaal ingevuld hebt klik op save changes.

Stap 5

Klik nu op Return to Facebook Page (afbeelding 1) en bekijk het resultaat (afbeelding 2). Als het goed is heb jij nu ook YouTube en Twitter gekoppeld aan jouw Facebook fanpagina.
Resultaat Twitter aan Facebook Koppelen

Ik hoop dat het gelukt is en mocht je verder nog vragen hebben over het installeren van Involver App?
Dan hoor ik dat graag en zal ik je zo goed mogelijk op weg proberen te helpen.

Door Coen Olde Bijvank

Ik help mensen met geld verdienen op internet. Op Slim Inkomen.nl laat ik mijn eigen casestudies waarmee ik dagelijks geld verdien op internet. Ook deel ik regelmatig waardevolle tips, tools en technieken. Check hier mijn top 3 beste manieren van online geld verdienen waarin ik je stap voor stap uitleg hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

10 reacties op “Youtube en Twitter koppelen aan je Facebook Fanpagina”

Snap niet wat je bedoeld met ga naar de Facebook fanpage. Bovendien vraag ik me af of dit artikel een Link naar mijn Youtube-kanaal plaatst op Facebook. Want dat is wat ik wil. Niet om alleen maar meer likes te krijgen.

Dat je naar jouw eigen Facebook fanpage verwijst. Er wordt zeker een link geplaatst naar jouw YouTube kanaal anders kan de plugin de verbinding ook niet maken.

Hoi Dries, tof dat het gelukt! Om meer likes te generen is een van mijn tips: kwaliteit content bieden.. en regelmatig updates uitvoeren.. en op deze manier probeer je dan een connectie te maken met je doelgroep.

Als dat lukt.. vinden ze je pagina ook leuk.. omdat jij waarde aan hun bied.

Hoi! Ik heb een vraag over bovenstaand artikel. Ik heb het geprobeerd maar krijg bij stap 4 voor mijn gevoel een heel ander scherm. Ik krijg een overzicht met authorize involver to use your account met dat de app in staat zal zijn om onder andere je profiel te wijzigen en tweets te plaatsen. Daar moet ik dan een username en wachtwoord van twitter invullen maar ik zit er natuurlijk niet op te wachten dat zij mijn profiel aanpassen. Heb ik iets verkeerd gedaan of is dit normaal?

Ha Angelique,

Dat kan kloppen, het artikel is al weer een paar maanden oud.. maar je hebt het over je Twitter username en wachtwoord, dat klopt en is normaal.

Zodra jij namelijk een tweet op je Twitter account plaatst, word deze automatisch geplaatst op Facebook “Tweets to Pages” de app heeft dus een verbinding nodig.. anders zou deze (de app) nooit een tweet van jou kunnen plaatsten..

Mocht het niet lukken, dan kun je altijd even een nieuwe reactie plaatsen of een mailtje sturen, wil mensen altijd graag helpen! Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.